lørdag 6. juli 2013

Alligatorer - ikke for utrente amatører..!

Forberedelsene til årets ferie er i gang. Turen går til Florida, og mange tror at dette kun er et område for sol, bading, shopping og fornøyelsesparker. Vel, tenk en gang til. Området er nemlig ekstremt tett befolket med alligatorer, og en slik vil man jo helst ikke dumpe borti uforberedt. Et gammelt ordtak sier som kjent at man aldri skal komme mellom en alligator og softismaskina, men man kan jo ha uflaks selv om man følger all verdens gode råd.

Det var relativt begrenset med alligatorer der havets mann vokste opp, men man har jo vært ute en iskald vinternatt før, og har selvsagt håndtert både løshunder og villkatter med stor suksess. Her gjelder det med andre ord å bruke all mulig opparbeidet kløkt og erfaring.
Som Giorgos alltid sier: "Experience is simply the name we give our mistakes"
Et 400 kilo tungt forhistorisk monster med lav impulskontroll gir imidlertid ikke rom for feilskjær, og krever at man har tenkt gjennom saker og ting på forhånd. Alligatorer har jo 37 millioner års erfaring i å spise turister.
Havets mann har derfor anlagt en provisorisk trenings-camp i hagen. Spikket noen begynner pil-og-buer her på morgenkvisten, og har satt ungene i trening. Kvinne (43) synes muligens at dette er å ta hardt i, men pipen får nok en annen lyd etter hvert. Det er nemlig nokså utfordrende å løpe fra en fullvoksen alligator uten å søle ut halve paraplydrinken. Når fottøyet etter all sannsynlighet er bakglatte crocks og innbytterpulsen banker i tinningen så sier det seg selv at bueskyting som disiplin ikke bør undervurderes.
Nådeløse krypdyr vs. Havets Mann...
Progresjonen på bueskytingen er imidlertid bra, opptil flere pupilletreff er registrert (sikter jo på øyet) så dette virker betryggende. Alligatorer pleier imidlertid sjelden å akseptere en unnskyldning, så man bør få inn dødelige treff i løpet av de første pilene. Vi har ennå litt å jobbe med her.
Regner med å handle presisjonsbuer med noe mer dødelig spenst på markedet i Fort Lauderdale, kvaliteten her skal visstnok være i verdensklasse.
Havets mann overvåker treningen med bar overkropp i lotusstilling fra toppen av søplekassehuset. Den gode nyheten er at dette tidligere omtalte huset er i ferd med å ferdigstilles. Den dårlige er at det dessverre ikke blir utleie i andre etasje. Takvinkelen ble nemlig forhandlet ned til et mer normalt nivå etter at naboen på frekkeste vis kom og lurte på om jeg hadde kjøpt meg båt….
Kvinne (43) er normalt nådeløs når hun har bestemt seg for noe, men denne gangen bøyde hun av. Mulig det er varmen? Satt og grublet på dette da en villfaren omstreifer kom forbi, han tittet opp på meg, og utbrøt: «A loving heart is the beginning of all knowledge.»


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar