mandag 22. juli 2013

Florida på tvers

Etter heftige eventyr på østkysten er det nå tid for roligere dager på vestkysten. Fort Myers er en cool plass virker det som.

Kom i snakk med noen lokale fiskere på stranda og de virket som rutinerte karer. Han ene, Mike, hadde akkurat kjørt en kraftig barracuda-krok gjennom hånda og blødde som en gris, men prøvde selvsagt å bagatellisere det hele. "Nothing to talk about, son."

Kutta kroken med leatherman'en og forbandt det temmelig heftige såret med t-skjorta og duct tapen. Han fortalte en utrolig historie mens jeg holdt på. Sønnen hadd visstnok vært på cruise utenfor Ft. Lauderdale sist uke da skipet kom ut av kurs. Ut fra ingensteder kom det en solbrun kar svømmende og sparket med kraftige bentak skipet på rett kurs igjen.

Da var det min tur til å si "Nothing to talk about, son."

Fiskeren fikk jo helt hakeslepp. "Are you really Havets Mann from Rørvik, Norway?" Måtte jo litt beskjedent bekrefte det. Da ble det liv i leiren, her skulle det stelles i stand fisketur, og det var jo greit for meg. Beordret Kvinne (43) opp på rommet for å finne frem steelgitaren, selv tok jeg en kjapp inspeksjon av båt og utstyr, før motorene ble startet med noen sinnsyke brøl. Til steelgitarens heftige toner dundret vi så utover havet i den brennende ettermiddagsheten.

Mike snudde seg oppe på flybridgen, med dansende grått skjegg og caps'en på snei ropte han "Love all, trust a few, do wrong to none."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar